четверг, 30 августа 2012 г.

ფუღუ (Suncus etruscus)–მსოფლიოში ყველაზე მცირე ძუძუმწოვარი.


დადებული სურათი

ფუღუ (Suncus etruscus), ძუძუმწოვარი ცხოველი მწერიჭამიების რიგისა. მისი სხეულის სიგრძე 45 მმ, კუდისა — 31 მმ, მასა — 1,5 გ აღწევს. ძუძუმწოვრებს შორის ყველაზე მომცროა. გავრცელებულია ევროპაში, აზიასა და აფრიკაში. საქართველოში გვხვდება მხოლოდ თბილისის მიდამოებში. როგორც უნიკალური და მცირე არეალის მწონე სახეობა, შეტანილია საქართველოს „წითელ წიგნში“. იკვებება მწერებით. 

წყარო:http://planeta.ge/topic/23716
http://www.youtube.com/watch?v=w0xkgRY5GxI