пятница, 6 апреля 2012 г.

აფრიკული სპილო.


Photograph by Beverly Joubert.National Geographic 

"აფრიკული სპილოები არიან  ყველაზე დიდი  ხმელეთის   ძუძუმწოვრები დედამიწაზე.    უზარმაზარი ყურები ეხმარება მათ შენინარჩუნონ   სხეულის მუდმივი  ტემპერატურა  აფრიკის  ცხელი კლიმატის  პირობებში."

ისინი მიეკუთვნებიან ძუძუმწოვრების ოჯახის ხორთუმიანების რიგს.ტანად დიდი ცხოველები არიან.მათი სიმაღლე 3,5 მეტრს,ხოლო მასა 4–5 ტონას აღწევს.აქვთ მასიური სხეული,დიდი თავი,მოკლე კისერი,ბოძისებური ფეხები,წინა ფეხი 5 თითიანია,უკანა 5 ან 4 თითიანი.